Gun je kinderen een onvergetelijke paardenvakantie

“Allemaal lachende en gelukkige gezichten”

In samenwerking met:

Een nieuwe wereld

Onze ruitervakanties zijn heel wat meer dan paardrijden en voltige alleen. De kinderen maken een week lang volledig deel uit van het leven op de manège. Hun dag volgt het ritme van de paarden.

Elke morgen helpen ze de paarden voederen. Elk kind poetst ook zijn eigen paard en leert het dier zelf opzadelen. En natuurlijk moeten ook de stallen worden schoongemaakt. Een boeiende nieuwe wereld boordevol onbekende geuren, kleuren en sensaties. We leren uw kinderen op hun eigen tempo omgaan met de dieren en bouwen een wederzijds respect en vertrouwen op. Voor je het goed en wel beseft, versnelt jouw ruitertje van stap en draf naar galop.

Ruitersclub Groenhove - paard verzorgen

Een hechte familie paardenvrienden

Ruitersclub Groenhove - paardrijden

Al meer dan 35 jaar brengen wij paarden en kinderen samen. Onze ervaren instructeurs kennen dan ook niet alleen perfect de gevoelens en de reactie van de paarden. Ze kunnen die ook boeiend doorgeven aan de kinderen. Vanaf het eerste uur neemt onze ploeg je kind op in de hechte familie van de manège. Onze liefde voor de dieren werkt aanstekelijk. En de paarden beantwoorden die liefde met veel respect voor het kind. Samen beleven ze een onvergetelijke week.

Persoonlijk

Niet alleen onze ervaren instructeurs waken een week over het wel en wee van je kind. ook onze monitors trekken heel de week met de kinderen op. Ze kunnen met alle mogelijke vragen bij hen terecht. Hun jeugdig enthousiasme schept het nodige vertrouwen. Een week lang zijn ze een beetje grote broer of zus.

Een warm nest

Je vertrouwt je kind een week toe aan onze zorgen. En je kan deze week gerust op beide oren slapen. Je kind voelt zich vlug op zijn gemak in de huislijke sfeer van de manege. Onze accommodatie is comfortabel en modern. Vanaf Paasvakantie 2014 kunnen we gebruik maken van een volledig gerenoveerde en gemoderniseerde accomodatie boven de bar van de manege. En ook de smullers komen niets te kort. Want op zo’n ruitervakantie verbruik je natuurlijk heel wat energie.

Een betoverend bos

De manege ligt aan de rand van een uitgestrekt bos. Een ruitervakantie op de manège heeft dan ook een aparte sfeer. Je kind leert paardrijden in de volle natuur, midden in het groen. En die natuur is heel het jaar mooi. Elk seizoen hult het bos in een ander kleurrijk kleed. Het betoverende bos straalt ook eeuwenoude rust uit.

Geen moment vervelend

Kinderen barsten van de energie. En die energie kunnen ze naar hartelust kwijt op de manege Groenhove. Je kind stapt van het ene avontuur in het andere tijdens een ruitervakantie. Een bezoek van de hoefsmid, een huifkartocht, een barbecue, ponyspelen, … We organiseren samen met de kinderen keitoffe activiteiten. Eens terug thuis, genoeg stof voor de wildste verhalen.

Wat kan je verwachten?

Accomodatie

Troeven

Ruitersclub Groenhove - paardrijden

Verdere informatie

Periodes

Bekijk welke kampen wij aanbieden tijdens de vakanties

Brevetten

Droom je van een Ruiterbrevet (A of B) of bekwaamheidsattest op kamp? Richt de kampplaats tijdens je sportkamp brevetafnames in?

Ministage

Een sportkamp voor jonge kinderen (5 – 6 – 7 jarigen)

Kampinfo

Kom alle praktische zaken te weten over onze kampen

Paardensport Vlaanderen - kampen

Droom je van een Ruiterbrevet (A of B) of bekwaamheidsattest op kamp? Richt de kampplaats tijdens je sportkamp brevetafnames in?